Cloud oplossingen

Data in “de cloud” is populair tegenwoordig. In eerste instantie is het gewoon praktisch om uw data en email op verschillende werkplekken te kunnen raadplegen, waaronder op uw smartphone onderweg. Bijkomend voordeel is dat u altijd een backup heeft van uw data. Backups worden geheel automatisch aangemaakt zodat u er niet naar om hoeft te kijken. U kunt door u geselecteerde bestanden delen met derden.

Alleen bestanden

U kunt ervoor kiezen om alleen uw bestanden in de cloud te plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn Google Drive, Dropbox en OneDrive (Microsoft). Allemaal oplossingen die tot een bepaalde opslagcapaciteit geheel gratis gebruikt mogen worden. Voor een gering bedrag kunt u extra opslagcapaciteit bijkopen. Bij deze aanbieders wordt uw data op buitenlandse servers opgeslagen. In de regel is deze opslag wel veilig maar de privacy regels zijn niet optimaal. Hierover zijn al regelmatig publicaties in de pers verschenen. Als u gevoelige informatie wilt opslaan dan adviseren wij u een provider die de data op Nederlandse servers opslaat. Dit is altijd iets duurder dan bij eerder genoemde diensten.

Bestanden en mail in de cloud (Office 365)

Om 100% flexibel te zijn adviseren wij Microsoft Office 365. Uw complete werkomgeving in online toegankelijk. Bestanden én mail staan in de cloud. Maar liefst 1Tb opslagcapaciteit krijgt u per gebruiker toegewezen. Voor bedrijven met meerder werknemers bestaat de mogelijkheid om samen te werken door het delen van bestanden, agenda’s en email. U kunt uw huidige email adressen behouden. Bijvoorbeeld info@uwbedrijf.nl. Na wat technische aanpassingen wordt deze mail doorgestuurd naar uw office 365 omgeving. Bij het abonnement krijgt u licenties van Microsoft Office (Word, Excel etc.) U kunt deze software op maximaal 5 pc’s installeren en de software is ook altijd online toegankelijk. Bovendien kunt u gratis speciale versies van Microsoft Office installeren op uw smartphone en tablet. Kosten voor Office 365 zijn € 9,60 per gebruiker per maand. Ieder afzonderlijk emailadres geldt als een gebruiker.

Advies en installatie

Wilt u graag weten welke oplossing het beste bij uw bedrijf past? Wij adviseren u graag. Natuurlijk kunt u ook op ons rekenen om uw online werkomgeving deskundig in te richten.

  • Veilig
  • Altijd een backup
  • Altijd uw mail en bestanden beschikbaar
  • Deskundige installatie

onedrivelogo

google drive logo

dropbox-logo1

office365 logo