Voorkom schade door internetcriminelen!

Hackers worden steeds actiever op internet. Vaak wordt via een bijlage in een email een z.g. trojan meegestuurd. Als u dit bestand opent dan zet u in feite de deur open voor hackers. Dit is slechts één van de vele methoden die criminelen gebruiken. De gevolgen kunnen desastreus zijn. Mogelijk worden alle bestanden onbruikbaar of kunnen deze hackers uw bankrekening manipuleren. Nieuwe computers (Windows) zijn vaak voorzien van een gratis  virusscanner (Defender). De bescherming die deze software biedt is echter ONVOLDOENDE!. Dit geldt eigenlijk voor alle gratis anti-virus programma’s. Bezuinig hier dus niet op. Voor een relatief laag bedrag per jaar is uw computer goed beschermd. Goede programma’s zijn Eset, G-Data en Bullguard Internet Security.

 

BullGuard-Internet-Security-2016

Bullguard is op dit moment de meest veilige keuze omdat deze software over een zeer goede firewall beschikt. Een firewall voorkomt dat hackers ongewenst bestanden op uw computer plaatsen of data kunnen stelen van uw computer. 100% garantie dat u geen slachtoffer van internetcriminaliteit wordt is echter nooit.

Blijf dus altijd alert (vooral bij openen bijlagen in uw email berichten). Zorg altijd voor actuele backups! Neem eenmalig de moeite om een procedure hiervoor op te zetten. Er zijn tegenwoordig prima oplossingen om automatisch veilige backups te creëren en het loont zeker de moeite. Meer informatie? Bel Bigbear Consultancy: 06-57936041 of mail: info@bigbear-consultancy.nl